Photo&Video.
Cine sunt? Cu ce mă ocup? Ce ofer? Cu ce lucrez?
Sunt fotograf de la 15 ani și am avut mai multe mărci de fotocamere decît mărci de mașini. Smena-8M, FED-3, Zenit-E, Zenit-TTL, Zenit-12, Zenit 122, Almaz-3, Киев-88 TTL, Practica PLC 3, Pentax K-1000 (Kalimar K90), Olimpus IS300, Canon 10D, Canon, 9G, Canon 40d, Canon5D, Canon 1D Mark III, Canon 1Ds Mark III, Canon 1D Mark IV, Canon 1Dx Mark II. Cele scrise cursiv sunt și azi la straja artei. La ele mai am o “caldare” de obiective M42, pentax, Kiev 88- six 6, Canon Prime Lenses, Canon Various Lenses. Prefer genurile de fotografie: Landscape, Natura, Genre Photo, Portret, Wedding Photojournalism si ultimii ani ador fotografia de studiou, unde eu comand lumina cum vreau. Mai exact mă strădui sa transform momente unice de fericire în imagini de neuitat pentru Dumneavoastră.
Fotografia de nunta!
Pe prim plan foto jurnalismul de nunta + emoții + efecte + asociații. Pe planul doi fotografia teatralizată si scene regizate!
Clienții mei sunt mirii și miresele dornici de amintiri frumoase transformate în imagini artistice. Personal mă simt foarte bine atunci când mirii rămân mulțumiți de lucrul meu.
Tot timpul liber mil dedic fotografiei de arta.
Cum am evoluat ca fotograf!
Primul aparat foto l-am primit cadou la 15 ani Smena-8M. Am frecventat secția fotografica (фотокружок) din scoală, apoi ce-a de la raion. In clasa 8 am moștenit un FED-3, si cu el am fotografiat prima ceremonie. Ca plata am primit o cutie de 100 de foi de hârtie fotografica formatul A3 produsa in anul 1947. Mi-am procurat toate sculele si m-am transformat si in un bun chimist. Așa gama de sur cum reproducea hârtia ceia din 1947 nu am mai întâlnit nici o data.
Apoi au urmat Zenit-urile! Studenția am dus-o mai ușor ca ceilalți, fiindcă la stipendie mai aveam si banii de la ceremonii. Revista „Sovietscoe Foto” i-mi era cartea de căpătâi. Dar la anul 4 de universitate am făcut o exemă acuta de la chimicalele foto si nopțile petrecute in baie = fotolaborator. Am fost nevoit sa mă las puțin de acesta meseria si sa revin la ea o data cu fotografia digitala. Acum la vârstă de 50 ani mi-am îndeplinit visul am amenajat un studiou foto personal. Si a doua doime de viată mi-o dedic fotografiei.
Pe lista profesionala acum stau expozițiile si prima mea carte cu fotografie.
Paralel, am evoluat și în arta video-grafică. Fiecare moment de filmare îl percep ca pe o fotografie cu toate regulile de compoziție. Curiozitatea și ambiția mi-a oferit o șansă să fac în acest domeniu lucruri foarte frumoase.
Mă inspir de la marii fotografi ca: Yervant Zanazanian, Jerry Ghionis, Cliff Mautner, Scott Kelby, David Ziser, Michael O’Neill, Narcis Virgiliu, Сергей Иванов, Александр Ноздрин, Сергей Новожилов, Владимира Гордиенко, Дарья Пушкарева, Morgan Lynn Razi, Matt Miller, Sean Flanigan, Samm Blake, Todd Hunter Mc’Gaw, Ryan Brenizer, etc.
Cu stima, și
multe mulțumiri,
Ioan Sipoiannu (sipoiannu).
Photo cameras:
– Canon 1Ds Mark III; – Canon 1D Mark IV; – Canon 1Dx Mark II,
Prime Lenses:
– Canon 14/2,8 L; – Canon 15/2,8 Fisheye; – Zeiss Flectogon 20/2,8; Canon 20/2.8; –Canon 35/1.4L; – Canon 50 mm f/1.2 L; – Canon 85 mm f/1.2 L; – Canon 135/2,0 L; – Zeiss Jena Sonnar 135/3,5; –Canon 300/4,0 L + M42 art obiective
Various Lenses:
– Canon 24-70mm f/2.8 L; – Canon EF70-200mm f/2.8 L;
Canon Flash:
– 3 x Canon 580EX II; – 2 x Soft Box
Video:
Sony FS700; Sony VG30; Canon 1D Mark IV; Canon 1Dx Mark II.
Tot ce am descris mai sus este tehnica fotografica, fără de care un fotograf nu poate fi numit profi, și nu poate face fata unei nunti. Normal , mă veți contrazice, zicând ca ați văzut fotografi cu un singur aparat și cu blitz incorporat și care au fotografiat nunta cap-coada. Da, așa este, si pozele de nunta rămân doar poze, fără sentimente.